Het verhaal van Berdy de Bie

Gepubliceerd op 12 september 2021 om 18:58

Hoe langer ik (weer) leef hoe mooier het wordt.


Ik kan mijn ziekte alleen nog maar een mooie ervaring noemen. Een ziekte die ik voor het grootste deel voor mijzelf heb gehouden en nu deel om zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen. Ik heb ondertussen al zoveel mensen meer kwaliteit van leven terug mogen geven dat het ondertussen voelt of mijn ziekte ergens goed voor is geweest. Daarnaast heb ik mijn passie gevonden en is mijn motto: “Leef elke dag je beste dag”. Een heerlijk gevoel hoe ik nu de dag start met een drive en energie waardoor ik weer alles uit de dag kan halen. Dit gun ik iedereen en vooral de mensen die gemotiveerd zijn wat aan de situatie te doen. Klachten waardoor je vaak aan jezelf hebt moeten twijfelen, omdat doctoren weinig konden aantonen of er lang over hebben gedaan je een diagnose te geven.
Ik neem jullie in het kort mee op de zoektocht naar mijn oplossing en mede inspiratie om hier voortaan anderen mee te willen helpen.
In 2006 ben ik in Thailand gestoken door een insect en ik had een enorme plek op mijn rug. Er ontstonden klachten zoals vermoeidheid, hoofdpijn, koorts, zweten etc. In Nederland ben ik naar de huisarts gegaan, maar ze konden niks vinden. Ik was moe en 16 jaar, dus ik zou wel Pfeiffer hebben, ik moest rust nemen. Rust hielp niet, ik voelde mij alleen maar slechter en uit de standaard bloedtesten kwam niks slechts naar voren.
Uiteindelijk kreeg ik een doorverwijzing naar een internist en neuroloog. Zij konden ook niks vinden en mijn bloedwaardes waren weer goed. Er is in die tijd ook hersenvocht afgenomen, er is een CT-scan en een MRI scan gemaakt. Hier was, aan de ene kant gelukkig, ook niks op terug te vinden. Maar mijn klachten bleven aan en verergerden. Zo kreeg ik moeite met spreken, wat klonk als praten met dubbele tong, concentratie en geheugen problemen en ik liep letterlijk tegen dingen aan. Daarnaast had ik het vaak heel koud en een enorm slechte doorbloeding en opgezette lymfeklieren.
Ik mocht na 2,5 jaar eindelijk met spoed naar een prive ziekenhuis in Voorburg. Hier hebben ze na een behoorlijke afname bloed de diagnose Rickettsia kunnen stellen. De overdracht van Rickettsia vindt vaak plaats via een beet door besmette geleedpotigen zoals luizen, mijten, teken en vlooien. Na binnenkomst in de huid migreert de bacterie naar de bloedvaten en infecteert de endotheel cellen, wat zorgt voor ontstekingen van de wanden en bloedvaten, waardoor de aanmaak van stikstof monoxide wordt beperkt die van belang is in heel veel processen in je lichaam en hersenen. In 2006 was over Rickettsia nog minder bekend als nu. www.aangenamerleven.nl
Ik ben toen behandeld met antibiotica en men zei dat het dan weg zou zijn. Op zich best bijzonder als je een ziekte al 2,5 jaar hebt. Ik ben een doorzetter, dus ik ging al die tijd door, mede omdat ik ook geen diagnose had. Ik zat op de universiteit en wilde nog sporten, wat veel tijd en energie kostte. Ik heb ook daardoor enorm roofbouw op mijn lichaam gepleegd. Ik hield mijzelf op de been met een enorme dosis aan allerlei vitamines en mineralen. Tijden ging het goed, maar op het moment dat mijn weerstand laag was dan ontstonden er direct allerlei klachten, zoals koorts, hoofdpijn, zere keel, lever- en darmproblemen, opgezette lymfeklieren en ontstekingen (nierbekken, vingers, neus).
Door deze levenswijze heb ik mijzelf fysiek en mentaal aardig uitgeput en eigenlijk wilde ik niet nog langer vechten. Het kostte veel energie om door te gaan en net te doen alsof je alles aan kunt en er niks aan de hand is. Ik werd hier zo moe van dat ik in een chronisch vermoedheid centrum van het Radbout Ziekenhuis ben behandeld. Ik kreeg gesprekken met een psycholoog en moest mijn activiteiten afbouwen. Ik had namelijk een erg hoog activiteiten level aangewend, want als ik ging zitten dan voelde ik mij alleen maar zieker. Een standaard slaappatroon moest mijn lichaam leren wanneer moe te zijn en wanneer niet. Dit heeft mij geholpen weer iets bewuster met mijzelf om te gaan, maar loste mijn ziekte verder niet op en de vermoeidheid, ontstekingen en eerder genoemde klachten speelden nog steeds op als mijn weerstand laag was.
In maart 2017 kreeg ik weer een ontsteking aan mijn vinger, wat voor mij best gebruikelijk was geworden. Dit trok normaal wel weer weg, dus ik stond er niet zo van te kijken. Deze ontsteking trok door naar mijn hele vinger en werd fijt. Ik ben toen toch naar de dokter gegaan. Hij gaf mij weer antibiotica, maar dit sloeg meteen op mijn lever en ik kon dit niet meer verdragen. Ik kreeg bloedneuzen en viel af en toe weg.
Ik ben meteen gestopt en uit nood ben ik aan een hele natuurlijke pure olie uit Noorwegen begonnen. Dit product werd mij al eerder geadviseerd, maar ik had al zoveel geprobeerd dat ik niet meer echt open stond voor goed bedoelde adviezen. Je bent letterlijk moe van alles wat even helpt en dan ben je weer terug bij af. Achteraf ben ik blij dat ik uit nood toch ben begonnen.
Sinds ik de olie ben gaan gebruiken heb ik geen ontstekingen meer gehad en is mijn energie terug gekomen, ik heb weer normale doorbloeding in mijn handen, mijn haar groeit weer goed (was ondertussen dood), de hoofdpijn is weg, kortom ik heb mijn leven weer terug. Ik ben van overleven weer echt gaan leven en ik ben weer mezelf geworden.
Ik ben mij er in gaan verdiepen waarom dit product mij zo heeft geholpen en om dit te begrijpen heb ik de fabriek in Noorwegen bezocht. Door deze verdieping kwam ik erachter dat de olie heeft gezorgd dat mijn celfunctie weer optimaal is. Het fundament (je cellen) waar echt de basis ligt van je gezondheid, maar vaak geen aandacht aan wordt besteed. Een veel te hoge omega-6/omega-3 ratio leidt tot een verminderd vermogen van de cellen om voedingsstoffen op te nemen en afvalstoffen uit te scheiden. En daar zit precies de basis van onze stofwisseling.
Doordat mijn cellen weer op een gezonde wijze zijn gaan werken, kan ik voeding weer optimaal opnemen maar ook zuurstof, waardoor ik snel meer energie kreeg. Naast dat ik voeding beter kon opnemen omdat de cellen weer soepel en doorlaatbaar zijn geworden kon ik mijn afvalstoffen ook eindelijk kwijt raken. Hierdoor was mijn lichaam niet de hele dag aan het vechten tegen iets waar hij niet vanaf kon komen.
Een juiste balans tussen omega-6 en omega-3 is daarnaast bepalend voor de mate van (laaggradige) ontstekingen in ons lichaam; omega-6 heeft immers een ontstekende functie en omega-3 een ontstekingsremmende. Als de balans verstoord is zullen ontstekingen niet goed onder controle kunnen worden gehouden, welke in mijn situatie elke keer weer op kwamen op verschillende plekken zoals nierbekken ontstekingen en ontstoken vingers. Vaak worden deze ontstekingen ook chronisch, wat zich veelal als eerste uit in darm- en huidklachten (is met elkaar verbonden), allergieën, verminderde weerstand, etc. Op langere termijn kan dat zeker leiden tot steeds meer ernstige aandoeningen.
Na mijn ervaring en onderzoek is voor mij duidelijk dat een groot deel van de oorzaak ligt in essentiële voedingstekorten. Natuurlijk spelen andere factoren ook een rol, maar als het fundament (de cellen) niet meer op de juiste manier werken dan is de basis van je hele stofwisseling al niet in orde. Helemaal als je weet dat je hele lichaam bestaat uit cellen kun je je wel voorstellen dat dit voor grote problemen kan zorgen in verschillende lichaamsdelen. Meestal zijn het problemen die wij vandaag de dag steeds meer voor lief nemen of soms worden afgedaan met dat je rust moet nemen of dat het tussen je oren zit. Maar vaak hebben we die problemen ook geaccepteerd, omdat we denken dat het erbij hoort. Mensen moeten weer elke dag hun beste dag kunnen leven in plaats elke dag overleven.
Aan deze missie werk ik samen met Marc van Lokven, een hersenexpert, om te zorgen dat de randvoorwaarden in het brein en lichaam optimaal zijn om deze doelstelling te bereiken. Hierbij zie ik steeds meer raakvlakken met voeding, gedrag, agressie en mentale belastbaarheid waarbij mijn achtergrond als criminoloog erg goed van pas komt. Hierdoor voelt het als een pad dat ik heb moeten bewandelen om mijn passie en missie optimaal vorm te kunnen geven.
Berdy de Bie


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.