- De vraag bleef hangen -

Home » Kankervrij

Kankervrij
Hoe ik kanker stadium 4 nu kon en mocht overwinnen

Hoe werd ik kankervrij en kreeg ik een veel mooier leven terug? 

Het diepe dal als springplank

Keuzes en beslissingen

 1. De klap kwam op 19 mei 2019
  -U heeft niet alleen lymfeklierkanker, maar ook schildklierkanker, longkanker en wellicht nog meer uitzaaiingen-    

 2. Het diepe dal als springplank
  -Bewust in welk diep dal ik op dat moment zat en bewust dat ik afscheid moest nemen van de "standaard" comfortzone.

 3. Roepen om kracht
  -Het maakt niet uit of je in God, Allah of wat of wie dan ook gelooft, ik ging bidden/mediteren/roepen om kracht- 

 4. Afscheid nemen van alles en iedereen dat geestespijn veroorzaakt.
  -Zelfs mijn huwelijk eindigde.  

 5. Een jaar sabbatical
  -Voelen en ervaren wie ik echt ben en wat ik voel. 

 6. Schreeuwen om liefde, die omarmen en toelaten als krachtig(ste) medicijn.
  - She was there when I needed somebody

 7. De totaal andere levensstijl in alles
  - Voeding, gedrag, houding, eerlijkheid, doel, taak

 8. Delen van ervaringen met hen die ook bewust letterlijk willen en gaan kiezen voor Aangenamer Leven

 9. Denk links, leef rechts

 10. Bied hulp aan hen die eenzaamheid en pijn voelen

 11. Verdrink je in verdriet of grijp je de kansen die het leven je biedt?

 12. Niet klagen, maar dragen en bidden om kracht.
  Twijfel je over wie en wat je gelooft, twijfel het God, Allah, Jezus, Mohammed, Spiritualiteit of wat dan ook wat je moet geloven? Spreek dat dan gerust uit en richt je gebed, woorden, meditatie aan het Universum en weet dan dat de god of oneindigheid waar jij in gelooft zal luisteren en jou zal helpen.

 13. Samenvatting.
  Kiezen voor het geloof in liefde gaf me kracht en bracht alles op mijn pad waar ik om vroeg.
  Ik heb het sterke gevoel dat het mijn taak op deze aarde is om mijn verhaal te delen.
  Dat 98% me daardoor misschien verguist of voor gek verklaart vind ik niet erg en stimuleert me misschien nog meer om die 2% die mijn verhaal wel wil lezen of horen te zoeken en te vinden.
  Ik hoop met heel mijn hart dat ik door het delen van mijn verhaal (al is het maar één persoon op deze wereld) hulp en kracht kan en mag bieden en het gevoel van werkelijk Aangenamer Leven met jou kan en mag delen.    

Een woordje vooraf
Dit boekje gaat over mij, is ook bedoeld voor mij en is en wordt geschreven vanuit een bepaalde helikopterview waarmee ik terug kijk op mijn leven en dan speciaal ook wat er met mij gebeurde en wat mij op een prachtige wijze overkwam in de periode 16 september 2020 tot 16 september 2021
Voor 16 september 2020 leefde ik mijn leven toch in een bepaalde vorm van diep verdriet.
Mijn relatie met mijn vrouw was al jaren geleden veranderd in broer en zus en zo stilletjes aan veranderd in eerst accepteren en gedogen naar negeren en afwijzen naar totaal vernederen en vorm van haten.
Dat haten lijkt heel zwaar, maar het was meer de situatie waarin ik verzeild was geraakt die ik haatte.
Ik voelde me een loser en voelde dat ik op belangrijke punten in het leven zwaar tekort was geschoten en me een strop om de nek had gedaan waar ik maar niet vanaf kon komen.
Bijna alles wat ik aanpakte mislukte of lukte maar tijdelijk en op het gebied van liefde voelde ik dat ik daar ontstellend veel behoefte aan had, maar dat ik het niet kon vinden.
Ik bad tot God en Jezus en de Heilige Geest en vertelde hen ook dat ik niet zeker wist of ik wel eerlijk tegen hen was en dat ik het gevoel had dat zij meer het universum waren waar ik in geloof en niet zozeer of ze god of Jezus of heilige geest heette. Kortom; ik zat mede door de kanker die bij mij was geconstateerd en ook weer tijdelijk was genezen, een man die tranen voelde op het gebied van wat hij van zijn leven maakte en had ingericht. Het gekke is misschien nog wel dat die man, ik dus, nooit, maar dan ook nooit de intentie heeft gehad om wie dan ook te kwetsen of beschadigen en dat hij dat blijkbaar wel heeft gedaan en misschien wel daardoor vaak messen in zijn rus kreeg en werd bestolen, bedonderd en gebruikt. Dat is niet om zielig te doen, maar het voelde niet voor niets zo.  De grootste pijn werd gevoeld nadat ik mijn veel te vroeg overleden zus op haar sterfbed beloofde dat ik het goed zou maken met een broer, hem zou helpen en dat me dat, zonder verder in detail te treden, het leven bijna heeft gekost en alles in en om mij beïnvloedde waardoor ik tijdelijk niet de vader van mijn kinderen kon zijn zoals ik die wil(de) zijn en zeker niet de rots in de branding voor mijn gezin kon zijn. Ik werd geestelijk en lichamelijk ziek en veranderde in een man die een soort binnenvetter werd en zijn verdriet en tegenslagen niet op de juiste manier kon verwerken.

De sabbatical 16-9-2020 tot 16-9-2021
Achteraf gezien begon de sabbatical op of rond 16 september 2020. 
Het was de dag dat ik mijn vrouw voor het laatst zag.
Ik besefte het me niet eens, maar afscheid nemen van haar was een onbewust besluit om het leven dat mij nog rest en restte niet als onbekende voor mezelf voorbij te laten gaan. AIk wilde n niet meer als een verplicht geheel aan mij voorbij te laten gaan torNiet haar vertrekken was dNa een ruzie