• Kies Aangenamer Leven
  • Puur kwaliteit in alle webshops
  • 35% gaat naar goede doelen

Flipje kiest bewust voor Aangenamer Leven 

 

 

 

 

 

Flipje,
Gedreven door het gedachtegoed de pionier en
erelid van Aangenamer Leven Friends & Family. 


Het is september 2020, als Flipje door zijn stad Tiel wandelt.
Het is een mooie zonnige dag, in een tijd die eigenlijk helemaal niet zonnig en mooi is.Corona viert hoogtij en richt veel schade aan gezondheid, in relaties, de economie, werkgelegenheid en inkomensdaling. Faillissementen zijn aan de orde van de dag. Mensen zijn somber en angstig, angstig om door het coronavirus besmet te worden, ziek te worden, anderen te besmetten of zelfs de dood in te jagen. Ook zijn er mensen die het niet geloven, die niet angstig zijn en corona plaatsen onder de noemer griep. Ook de mensen in zijn stad Tiel, waar hij zo trots op is, een stad waar het normaal bruist van levenslust, ook deze mensen gaan gebukt en worden niet ontzien door de corona crisis. Ook hier in zijn stad zijn de gedachten en meningen verdeeld over het virus, de maatregelen, en het" nieuwe normaal".

Tijdens zijn wandeling loopt Flipje een klein groepje mensen tegen het lijf, ze zijn opgewekt, hebben een lach op hun gezicht en zeggen vriendelijk gedag, waarop Flipje reageert:  'heren, ik wens jullie een aangename dag!' De heren schieten in de lach, en antwoorden: 'en wij jou een aangenaam leven Flipje! Nou als dat zou kunnen. 'Corona maakt meer kapot dan je lief is' zei Flipje en ze knoopten met elkaar een gesprek aan, met als onderwerp het corona virus. De meningen binnen dit groepje over alles wat met de huidige crisis te maken heeft liepen uiteen, net zoals bij velen. Maar daar gaan we wat aan doen Flipje, zei één van hen.

Wat dan? Hebben jullie de oplossing voor het virus? Nee, dat niet, maar we gaan wel zorgen dat we ten tijde van deze crisis een stuk aangenamer kunnen leven. Dit doen we ook voor jou. Weet je Flipje, aangenamer leven is een keuze juist in tijden van crisis. Juist in tijden van crisis is kiezen voor kwaliteit van leven de beste optie. Maar, we moeten door, anders zijn we te laat bij de notaris. 'De notaris? zei Flipje verbaasd'. Hebben ze die niet daar waar jullie vandaan komen?
Jullie hebben wel de zachte G en komen volgens mij niet uit Tiel. Jullie klinken Brabants! '
Klopt, we komen uit Brabant, maar waren bereid te reizen voor een notaris die de hoogste kwaliteit biedt en die vonden we hier in Tiel. Notaris mr. Roland Kok om precies te zijn. 


Natuurlijk kende Flipje deze notaris. Flipje kent iedereen in Tiel en hij wist dat deze notaris hoog aangeschreven stond. 'Maar wat moeten jullie bij een notaris, zo opgewekt als jullie zijn zal het niet over een erfenis gaan, en ook niet over een scheiding want dan lachen jullie niet zo hard en een bedrijf oprichten in tijden van crisis waar alles stuk gaat lijkt me nou ook geen goede zet. We gaan een coöperatie oprichten Flipje, een coöperatie die aangenamer leven voortbrengt voor mens en dier, voor iedereen door iedereen. En Flipje, luister als je meer wilt weten, laten we dan vrijdag elkaar ontmoeten. We komen dan nog een keer terug om ook een stichting op te richten. Een stichting die mensen helpt die, om welke reden dan ook, in een achterstandssituatie zijn geraakt. Maar we moeten nu gaan anders zijn we te laat.

Flipje was nieuwsgierig geworden, wat bezielt deze mensen in deze tijden van crisis. Oh en Flipje, werd hem nog even na geroepen, kijk voor vrijdag dan vast op onze site dan weet je wat meer, www.aangenamerleven.nl  Nieuwsgierig als Flipje is wachtte hij niet tot vrijdag. Meteen pakte hij zijn telefoon en zocht een rustig plekje aan de Waal, waar hij op zijn gemak door de website van Aangenamer Leven bladerde. Hij viel van de ene in de andere verbazing. Zo las hij inderdaad dat het klopte wat die Brabanders zeiden, maar Flipje las nog veel meer. Na het bestuderen van de website wist Flipje één ding zeker, dit is een geweldig initiatief hier wil ik aan meedoen.

Het was wachten. Wachten tot het vrijdag werd. Het werd fris. Flipje stapte op zijn bakfiets en zette zijn muts goed op zijn hoofd. Met flinke trappen zette hij koers naar huis. Thuis aangekomen zocht hij meteen weer op zijn computer naar de website van dit toch wel unieke initiatief. Een initiatief waar iedereen beter van wordt. Aangenamer Leven. Hoe mooi is dat! dacht Flipje.


De volgende morgen was Flipje al weer vroeg uit de veren. De avond daarvoor had hij iets gelezen wat hem toch wel extra bezig hield. Hij was zeer onder de indruk van de Friends & Family pagina. Hij las dat als hij lid wordt en helpt de club te laten groeien, dat hij dan beloond wordt met een interne spaarpot met een minimale waarde van 156 euro na 1 jaar groeien.
De spaarpot ontvangt hij na de aanmelding van het vierde lid door hem geïntroduceerd. Dat is mooi dacht Flipje.
Mijn lidmaatschap kost 120 euro per jaar en door te helpen met vier extra leden te introduceren verdien ik minimaal 156 euro. Da's een winst van 25 %. De groei van de spaarpot komt door de ledengroei en de winst die de coöperatie maakt door de handel van leden met de aangesloten ondernemers. Van elk product of dienst gaat een deel van de marge verdeeld worden onder de leden, zoveel was Flipje wel duidelijk geworden. Wat Flipje ook las is dat er een maximum zat aan de te behalen winst voor een lid. Namelijk 24.000 euro per jaar.

Hoe kan dit?
vroeg Flipje zich af. Hoe kan ik met een tientje per maand 24.000 euro winst behalen per jaar. Flipje ging eerst maar eens even een kopje thee zetten, want zat er hier niet een addertje onder het gras? Je kunt het je toch niet voorstellen dat een tientje 24.000 euro kan worden in een korte tijd. En dat alleen maar omdat ik de coöperatie 4 nieuwe leden heb gebracht die ook zo'n interne spaarpot willen bemachtigen. Natuurlijk zijn alle andere voordelen zoals kwaliteit en hoge kortingen op zich al een reden om lid te worden. Ook is het fijn dat 35% van mijn lidmaatschap terecht komt bij mensen in achterstandssituaties en dat 65 %, na aftrek van kosten, ten goede komt aan de leden van de coöperatie aangenamer leven. Flipje ontkent zeker niet dat hij ook graag wat meer bestedingsruimte zou willen, zeker in deze onzekere tijden van crisis. Maar goed, dacht Flipje, is het niet zo dat iedereen dat wel zou willen? Met die gedachte belde Flipje vier van zijn vrienden met de vraag of ze even de tijd wilde nemen de website te bekijken en hem daarna terug wilde bellen.
Zo gezegd zo gedaan. Bart een goede vriend, Ibrahim de buurman, Eva zijn beste collega en neef Tjeerd waren de gelukkigen en wat bleek, de volgende dag werd Flipje gebeld met de mededeling: 'bedankt Flipje. Leuk ik doe mee en wat fijn trouwens Flipje dat je aan me dacht. Ik zag dat je maar 4 mensen mocht uitnodigen zei Eva. Ja klopt antwoorden Flipje, maar ik wilde het jou zeker niet onthouden. De twee spraken af er op een later moment op terug te komen. Flipje stond op en keek over het plein. Vanaf de waterpoort had hij mooi zicht.


Op steenworp afstand zag Flipje dat zijn vriend Bart al vroeg op het terras zat. Ze hadden afgesproken om samen te lunchen, op 1.5 meter afstand was dat goed te doen. Flipje nam een douche en zette koers naar café de Merckt voor de lunch. Al snel ging het gesprek met Bart over Aangenamer Leven en de Friends & Family club.
Bart had opgemerkt dat het ledenaantal enorm zou toenemen omdat elk nieuw lid 4 nieuwe leden voortbrengt. Deze manier van ledenwerving was Bart bekend, hiermee zijn veel bedrijven groot geworden. Tel maar eens door Flipje zei Bart, 1 staat tot 4, dan staat 4 tot 16, 16 staat tot 64, 64 staat tot 256, 256 staat tot 1024, 1024 staat tot 4096, enz enz. Als ieder nieuw lid er een maand over zou doen om 4 nieuwe leden te introduceren dan heb je na 1 jaar heel veel leden in de Friends & Family club van Aangenamer Leven Flipje! Flipje was aangenaam verrast met de rekensom van Bart. Flipje had geen maand nodig gehad om zijn 4 vrienden te bereiken, maar slechts 48 uur. Het lijkt wel een virus wat zich verspreidt zei Flipje, maar dan met een reproductiegetal van 4.0 vulde Bart aan. Het reproductiegetal van het huidige corona virus gaat met een R getal van 1.3 de wereld over, maar bij 4.0 gaat dat nog veel sneller. Flipje was aangenaam verrast en had ook wel door dat het ledenaantal enorm snel zou gaan groeien. Dus Flipje, zei Bart. Ik doe mee.

Na de lunch met Bart maakte Flipje een wandeling door zijn stad. Het was rustig op straat, de zomerbries was een welkome afkoeling want het was al dagen boven de 30 graden. In de avond was Flipje uitgenodigd bij de buren voor een gezellige BBQ. Buurman Ibrahim was jarig dus het was feest. Hé Flipje leuk dat je er bent, maar luister ff, ik heb die site bekeken, een gaaf initiatief, zeker dat ik mee doe, is voor goeie doel toch Flipje? Ja, zei Flipje, en ik dacht ook meteen aan jou omdat jij als ondernemer er ook veel mee kan doen. Ibrahim had gelezen over een nieuwe mogelijkheid meer omzet voor zijn bedrijf te genereren, door zich aan te sluiten als ondernemer bij Aangenamer Leven met zijn tapijtenhandel. Flipje, als er zoveel mensen zijn die hun waardecertificaat jaarlijks moeten verzilveren bij de ondernemers van deze coöperatie, dan wil ik daar wel tussen staan met mijn tapijten. Ik accepteer die coins graag, want dat zijn gewoon keiharde euro’s. Dus ik zal me aanmelden als ondernemer met mijn honderd procent kwaliteit tapijt. Maar natuurlijk Flipje wil ik van jou de code, zodat ik me kan aanmelden voor de Friends & Family club. Ik wil ook zo'n groeicertificaat.


Ibrahim liet er geen gras over groeien, tijdens de BBQ wees hij vier bekenden op de website van Aangenamer Leven. Lees dit maar eens door en als je besluit een code van mij te willen dan hoor ik het wel, vervolgde Ibrahim. Diezelfde avond werd Ibrahim gebeld met de mededeling dat, als hij de codes binnen had, zijn vrienden ook wilde meedoen. Zo was Ibrahim al verzekerd van het groeicertificaat voordat hij zelf al lid was. Dit gold natuurlijk ook voor Flipje, als neef Tjeerd ook zo enthousiast zou reageren als Eva, Bart, en Ibrahim dan had Flipje ook al zijn codes voor hij zelf lid is al weggegeven. De avond valt en de BBQ was aan het einde gekomen. Flipje wandelde richting huis. De volgende dag zou Flipje al vroeg bij zijn neef Tjeerd op de koffie gaan. Neef Tjeerd was 2 jaar ouder en was de zoon van Flipjes Tante, de zus van zijn moeder. Neef Tjeerd was een universitair geschoolde gast. Flipje was zeer benieuwd wat hij vond van de website en keek uit naar zijn bevindingen. Zou hij ook een code willen? In de ogen van Flipje is er eigenlijk geen rede te bedenken waarom iemand dit niet zou willen. Het kost je weinig tot niets, tien euro per maand, je 4 codes ben je dus zo kwijt aan vrienden of familie. Je schrijft jezelf in, contact 4 familieleden of vrienden en vraagt of ze de website van Aangenamer Leven willen bekijken en jou daarna willen laten weten of ze wel of geen code van je willen. Meer is het niet. Nadat jouw code 4 keer is gebruikt bij inschrijving start het groeicertificaat. Jouw spaarpot zal een jaar lang gaan groeien met een minimale gegarandeerde eindwaarde van 156 euro en een maximale eindwaarde van 24.000 euro per jaar. Dat op dag 365, nadat je jouw digitale groeicertificaat hebt ontvangen. Je krijgt uitgekeerd in Aangenamer Leven coins. Deze coins dien je in het jaar daarna te besteden bij ondernemers en bedrijven die verbonden zijn aan de coöperatie Aangenamer Leven. Zij zijn gerechtigd om coins aan te nemen. Van levensmiddelen tot visolie, van auto's tot leasebedrijf, van schoenen tot zonnepanelen, van rijles tot energie, van bruidsjurken tot trouwambtenaren. Alles, maar dan ook alles wat je in het dagelijks leven nodig hebt kun je kopen met Aangenamer Leven coins. Dit, omdat er alleen maar wordt gewerkt met bedrijven die kwaliteit leveren.  
Alleen het beste van het beste is goed genoeg. 


Na een jaar doe ik al mijn boodschappen misschien wel via die Aangenamer Leven coins, bedacht Flipje zich.
Flipje had namelijk ook al gezien dat je een jaar de tijd hebt om de Aangenamer Leven coins te verzilveren. Je mag ze dus niet meenemen naar het volgende jaar. Na de uitkering van het certificaat gaat het certificaat opnieuw weer een jaar groeien. Zolang je lid blijft van de Friends & Family heb je daar recht op. Lid ben je niet meer vanaf het moment dat je stopt met het betalen van je lidmaatschap. Daarmee vervalt ook direct je groei certificaat. Logisch dacht Flipje, als ik stoppen wil betaal ik niet meer. Maar zolang het lidmaatschap mij meer opbrengt dan dat het me kost, is er van stoppen geen sprake toch? Tijd om naar huis te gaan Ibrahim, zei Flipje tegen zijn buurman. Ja Flipje, fijne nachtrust en nog bedankt dat ik die code van je gekregen heb.

Flipje was de volgende dag alweer vroeg uit de veren, om zich klaar te maken voor vertrek naar neef Tjeerd. Nog snel een kop koffie en Flipje stapte de deur uit onderweg naar zijn afspraak. Goedemorgen Flipje, je bent zoals altijd stipt op tijd zei neef Tjeerd, laten we buiten in het zonnetje gaan zitten. Flipje nam plaats aan de picknicktafel achter in de tuin. Nou Flipje, dat was nog een hele klus om alle pagina's van de Aangenamer Leven website door te nemen, maar het is me gelukt. En, ik was zeer verrast, wat een mooi initiatief. Hier snijd het mes niet aan twee maar aan meer kanten. Zowel de leden als de aangesloten ondernemers halen een groot voordeel in deze constructie. En het allermooiste is dat stichting Aangenamer Leven wordt voorzien van gelden om mensen in achterstandsituaties te helpen.  Dus ja Flipje ik wil hier wel lid van worden. Dat is mooi zei Flipje, dan ben jij mijn 4e en laatste introducé en ben ik verzekerd van een groeicertificaat. Dat had ik inderdaad gelezen zei neef Tjeerd, je kunt zo'n certificaat alleen bemachtigen door 4 nieuwe leden te introduceren. Het is toch geweldig Flipje, dat ik na mezelf ingeschreven te hebben, vier anderen blij kan maken met meer financiën te vergaren door zich ook in te schrijven als lid en hetzelfde te doen. Maar ik ben ook contact gaan zoeken met AL omdat ik graag een van de bedrijven wil zijn die in de zuilen staat. Neef Tjeerd verkoopt gezondheidsproducten. Aangenamer Leven als verkoopkanaal, was natuurlijk een uitkomst om meer klanten te bereiken en daarmee meer omzet te genereren. Hij had al een mail gestuurd met de vraag wat de mogelijkheden zijn. Aangenamer Leven had teruggemaild dat een van de consultants contact zou opnemen voor een persoonlijk onderhoud. Neef Tjeerd wilde er alles van weten, want hij begreep als geen ander dat dit een succes zou worden. De leden van de coöperatie kunnen de waarde van het groeicertificaat alleen besteden bij bedrijven die de Aangenamer Leven coins accepteren. Natuurlijk wilde hij daar onderdeel van zijn met zijn gezondheidsproducten. Flipje vertelde over zijn volgende ontmoeting met de mensen van Aangenamer Leven, dit zou a.s. vrijdag zijn. Flipje zag uit naar deze ontmoeting. Hij had deze mensen wat te vertellen. Hij zou ze vertellen hoe de afgelopen dagen geweest waren en verslag doen van zijn bevindingen. Neef Tjeerd en Flipje namen afscheid en spraken af dat als Flipje zijn codes ontvangen had ze weer contact zouden hebben. Flipje ging huiswaarts, wetende dat hij zijn vier introducés al had en zich dus verzekerd wist van een groeicertificaat.  Wat zouden de mensen van Aangenamer Leven vrijdag zeggen als hij ze zou ontmoeten? Het is nu wachten, wachten tot vrijdag.


Het was vrijdag. Flipje had de nodige weekendboodschappen al in huis gehaald zodat hij in de middag tijd genoeg had om in de buurt van het kantoor van notaris mr. Kok zich op te houden. Daar zou hij de mensen van Aangenamer Leven weer treffen. Nog geen 10 minuten nadat Flipje was gearriveerd, kwam het groepje mensen al uit het kantoor. Flipje stapte meteen op hen af. Ze herkende Flipje meteen. En Flipje vroeg één van hen, heb je de website bekeken? Sterker nog zei Flipje, ik zal je eens wat vertellen. Flipje vertelde hoe de afgelopen week was gegaan met Eva, Bart, Ibrahim en neef Tjeerd. Flipje eindigde met de vraag, kan ik al lid worden? Dat kan vanaf morgen Flipje. Je bent dan het eerste lid van de Friends & Family plus club binnen Aangenamer Leven en …… omdat dit toch wel een bijzonder verhaal is maken we jou niet alleen de eerste- maar ook erelid. Flipje was zeer verrast en trots, wat ontvouwde deze ontmoeting zich toch. 

Ik, Flipje, erelid van Aangenamer Leven, wat geweldig.
En zo werd ik, Flipje uit Tiel eerste en erelid van dit fantastisch initiatief. Deze Flipje, niet te verwarren met die andere Flipje, bekend van de Betuwe jam, waarvan een standbeeld in de binnenstad staat. Je weet wel, die met die rode besjes en koksmuts, deze Flipje is inmiddels alweer een paar maanden lid en zijn groeicertificaat groeit gestaag. Wil jij dit ook? Dat kan. Word, net als Flipje, lid van de Friends & Family plus club en introduceer 4 nieuwe leden. Ook jij komt dan in het bezit van een groeicertificaat en daarmee vul je jouw interne spaarpot binnen de coöperatie Aangenamer Leven. Een (h)eerlijk gevoel dat Aangenamer Leven. Samen delen we de hoogste kwaliteit en de winst en we helpen ook mensen en dieren die onze hulp goed kunnen gebruiken. Heerlijk, het beste van het beste voor en met mijn vrienden, family en iedereen die me dierbaar is. Dat is Aangenamer Leven.

Groetjes Flipje.