Achteruitgang door vooruitgang

Ik vraag het me steeds vaker af: zijn we inmiddels slachtoffer geworden van de vooruitgang en gaan we eigenlijk steeds meer achteruit? Vanuit het perspectief van efficiency en gemak, neemt technologie steeds meer functies van ons - en met name onze hersenen - over. Handig inderdaad in de meeste gevallen, maar net zoals dat geldt met spieren geldt voor onze hersenen ook "use it or lose it".

Lees meer »

Bizar dat (bijna) niemand dit weet of meet!

Met de groeiende – en overigens terechte – aandacht voor gezonder leven, duurzame inzetbaarheid en veerkracht, lijkt tegelijkertijd het aantal mensen met chronische aandoeningen alleen maar toe te nemen. Zowel fysieke aandoeningen als diabetes en artrose als vooral psychische aandoeningen zoals burn-out, stress, angststoornissen, depressiviteit, ADHD en ADD.

Lees meer »

Met gezond verstand

Of eigenlijk nog breder dan dat; met gezonde hersenen. Terwijl psychische klachten in alle leeftijdsgroepen toenemen en epidemische vormen aan lijken te nemen hebben we ons gezond verstand steeds harder nodig om hier letterlijk het hoofd aan te kunnen bieden en onze hersenen gezond te houden.

Lees meer »
Het Verhaal Van Berdy De Bie
PDF – 399,5 KB 182 downloads

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.